7 octombrie, 14:59
1 308
0
Moldovean, arestat în Italia pentru zeci de furturi din locuințe
7 octombrie, 14:59
1 308
0

Un moldovean de 36 de ani și un albanez de 26 de ani au fost reținuți în Italia, suspectați că ar face parte dintr-o grupare criminală, specializată în furturi din locuințe.

Polițiștii din Italia au început cercetările încă în anul 2019. Atunci, au fost reținuți alți doi albanezi, transmite Știri.md cu referire la echipa.md. 

Se presupune că „banda” a comis peste 50 de furturi doar în provincia Bolzano, aceștia însă ar fi comis și alte spargeri în Egna, Trento, Verona, San Bonifacio și Legnago.

Presa din Italia scrie că totul a început, în decembrie 2019, când carabinierii din Bolzano au arestat doi cetățeni albanezi care erau membri ai grupului de hoți. Aceștia au fost reținuți tocmai când erau pe punctul de a se întoarce în Albania și ar fi putut scăpa de justiție.

Operațiunea de reținere a membrilor grupului a fost numită de oamenii legii din Italia „Acrobați-2019”, deoarece membrii grupului, intrau în locuințele pe care le jefuiau prin geamuri și puteau sări cu ușurință de la un balcon la altul.

După ce primii doi membri ai grupului au fost reținuți, furturile comise după aceeași schemă nu au încetat. Astfel, operațiunea de destructurare a bandei infracționale a continuat.

Polițiștii au reușit să identifice mai întâi una din mașinile hoților, iar recent, doi suspecți, printre care un moldovean de 36 de ani, s-au pomenit cu poliția la ușă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter