main logo
1649

Moldovean, amendat cu 600 euro în Germania: Avea un microbuz supraîncărcat

Un șofer moldovean a fost amendat cu peste 600 de euro după ce a fost tras pe dreapta de către polițiștii germani.

Moldovean, amendat cu peste 600 de euro: Avea un microbuz supraîncărcatColaj: știri.md

Incidentul a avut loc în noaptea de 27-28 iunie pe o autostradă din Germania care ducea spre Waidhaus, transmite Știri.md.

Șoferul conducea un microbuz cu numere de înmatriculare moldovenești. În timpul verificării, s-a constatat că transportorul era complet încărcat până la acoperiș cu marfă.

Ca urmare, microbuzul a fost pus pe cântar iar cifrele i-au uimit pe polițiști. Vehiculul total a fost supraîncărcat cu 29,06% și a doua axă cu 35%. Pe lângă aceasta, moldoveanul a fost documentat și pentru alte încălcări.

În urma tuturor încălcărilor, acesta a fost amendat cu 638,75 euro.

Povestea moldoveanului însă nu s-a finisat cu amenda, microbuzul a fost reţinut temporar, ridicând-i-se plăcuţele de înmatriculare, până la momentul în care un alt vehicul va putea veni să preia surplusul de greutate şi doar după asta moldoveanul îşi va putea continua drumul cu microbuzul său.

În urma acestor condiții, șoferul a spus că a găsit un alt transport care va lua marfa, şi a încercat să transporte o parte din marfă către acel vehicul. Adevărul e că şoferul a încercat, de fapt, să stocheze surplusul de bagaje într-o ascunzătoare, după care să vină cu acelaşi microbuz al său şi să le încarce înapoi.

Poliţiştii germani au fost suspicioşi, l-au urmărit şi i-au descoperit ascunzătoarea. Aşa că moldoveanul nu şi-a primit microbuzul înapoi şi nu şi-l va primi până când va veni un al doilea vehicul să preia marfa în surplus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării