main logo
380

Modificarea numărului VIN, motiv de reținere a două autovehicule la frontieră

Două autovehicule care aveau modificat numărul de identificare a caroseriei au fost reținute de angajații Poliției de Frontieră.

Modificarea numărului VIN: Două autovehicule, reținute la frontierăModificarea numărului VIN: Două autovehicule, reținute la frontieră

Primul caz a vut loc în PTF Leușeni, pe direcția intrare în țară, unde s-a apropiat un camion cu semiremorcă, înmatriculate în România, transmite Știri.md

La volanul mijlocului de transport se afla un român, care a înmânat polițiștilor de frontieră pentru controlul de rigoare documentele necesare trecerii frontierei. În cadrul verificărilor a fost observat că numărul șasiului înscris în certificatul de înmatriculare nu coincide cu cel montat pe semiremorcă. 

Luat la întrebări, șoferul a declarat că preluase semiremorca cu documente de la firma unde activează, neștiind că ar fi careva nereguli la transportul condus.

Cel de-al doilea mijloc de transport a fost reținut în PTF Lipcani, la intrarea în R. Moldova. Polițiștii de frontieră au constatat aceeași ilegalitate – incoincidența numărului caroseriei în certificatul de înmatriculare, prezentat pentru un Ford înregistrat în România. Conducătorul auto, un cetățean român, a precizat în cadrul audierii că și-a procurat automobilul acum șapte ani, iar toate formalitățile de achiziționare fiind efectuate conform legii.

Mijloacele de transport vor fi reținute pe teritoriile PTF Leușeni și SPF Lipcani, până la elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării