main logo
455

Mobilizare generală în Franța: Doi bărbați au atacat persoane pe stradă

Poliția dintr-o suburbie a orașului francez Lyon s-a mobilizat de urgență sâmbătă după-amiază.

Mobilizare generală în Franța: Doi bărbați au atacat persoane pe stradă

Doi bărbați înarmați cu arme albe au început să atace persoane pe stradă. Unul dintre agresori a reușit să fugă după atac și e căutat de polițiști, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

A fost mobilizare generală sâmbătă după-amiază în orașul francez Lyon. Doi bărbați, înarmați cu arme albe, au ucis o persoană și au rănit alte nouă. Incidentul violent a avut loc într-o suburbie a orașului, iar Poliția s-a mobilizat imediat.

Trei dintre persoanele rănite au ajuns cu răni grave la spital, iar starea lor este atent monitorizată de polițiști.

Autoritățile sunt încă în alertă pentru că doar unul dintre agresori a fost prins. Celălalt a reușit să fugă.

Atacul din Lyon, unul terorist?

Atacul a fost comis în jurul orei locale 16:30, transmit agențiile internaționale de presă. Cei doi agresori au putut fi zăriți în apropierea unei staţii de metrou din Villeurbanne, o suburbie a oraşului Lyon, iar polițiștii s-au mobilizat imediat.

Reporterii aflați la fața locului susțin că au văzut intervenția autorităților. O persoană, ucisă de cei doi bărbați, a fost luată cu un sac și urcată într-o ambulanță. Cel mai probabil, e vorba de victima care a fost ucisă.

Alte 9 persoane au fost rănite grav, trei dintre ele fiind în stare gravă.

Reporterii AFP au observat urme de sânge pe jos şi un perimetru de securitate format de poliţie. Cazul a fost acum preluat acum de Parchetul din Lyon, în timp ce Parchetul Naţional Antiterorist francez (PNAT) monitorizează situaţia, dar deocamdată nu a preluat cazul, nefiind clar în acest stadiu dacă este vorba despre un atac terorist.

Lyon s-a mai confruntat cu astfel de episoade violente. Anul trecut, un atac cu un colet capcană a rănit 14 persoane în acelaşi oraş. 

Autorul, un algerian în vârstă de 24 de ani, a fost arestat trei zile mai târziu şi a mărturisit că jurase credinţă grupării islamiste Statul Islamic.

Acel caz a fost încadrat în categoria cazurilor tratate drept atacuri teroriste.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării