main logo
4437

Moartea misterioasă a unui pompier din Moldova. Surse: Era extenuat

Extenuat de puteri după câteva zile la rând de muncă, un pompier din Republica Moldova a decedat după ce s-ar fi intoxicat cu fum.

Moartea misterioasă a unui pompier din Moldova. Surse: Era extenuatColaj: știri.md

Cel puțin așa susțin surse sub protecția anonimatului, care au declarat pentru Știri.md că tragedia s-ar fi întâmplat la începutul lunii august, în sudul țării.

Tot sursa ne-a spus că plămânii pompierului erau plini de fum și totul după ce 3 zile la rând, câte 7-10 ore pe zi, acesta era implicat la stingerea unui incendiu de vegetație din lunca Prutului.

La fel, potrivit informațiilor, victima activa 4 zile în continuu, după care 12 zile se odihnea. Acum, după ce s-a produs tragedia, graficul pompierilor a fost schimbat, iar aceștia sunt la muncă 24 de ore, după care 72 de ore au liber.

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al IGSU, Daria Neceaeva, ne-a confirmat decesul, însă fără multe detalii. Aceasta nu a vrut să ne divulge nici măcar vârsta pompierului sau data când s-ar fi produs tragedia.

Totuși, condoleanțele din partea conducerii au venit, oficial, abia într-o reacție pentru Știri.md, la mai bine de o săptămână de la incident.

"Conducerea IGSU aduce condoleanțe colegului decedat. La moment, nu deținem un act legal de la medicul legist care să demonstreze cauza exactă a decesului.

Angajatul dat activa 24 de ore din 72. Adică 24 de ore lucra și 72 de ore se odihnea. În ziua incidentului, el a ieșit la muncă de la 08:00.

Pe acest caz este deschisă o anchetă de serviciu. Până când nu ne putem expune mai mult pe seama acestui caz până nu vom avea o decizie finală", ne-a spus Neceaeva.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării