main logo
1075

Mită la Centrul municipal de Sănătate Publică: 4 angajați, în arest 30 de zile

Patru din cei 11 angajați ai Centrului municipal de sănătate publică din cadrul ANSP, care au fost reținuți de CNA pentru luare de mită, au primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Mită la Centrul de Sănătate Publică: 4 angajați, în arest 30 de zileMită la Centrul de Sănătate Publică: 4 angajați, în arest 30 de zile

Informația a fost confirmată de către ofițerului de presă al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Printre persoanele arestate este și Cornelia Bogataia, inspector superior în cadrul instituției, autoarea frazei „Animala aia de la kebab...numai o mie de lei mi-o dat”.

Alte 7 persoane sunt cercetate în libertate.

De asemenea, mai mulți dintre agenți economici au început să se autodenunțe, că precum au dat mită.

Amintim că 11 angajaţi ai Centrului municipal de sănătate publică din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost reţinuţi de CNA în cadrul unei ample anchete, începute în luna mai 2018.

Angajații CSP sunt bănuiţi că pretindeau şi luau sistematic bani, personal sau prin mijlocitori, de la diferite persoane fizice și juridice pentru un şir de servicii. Potrivit materialelor cauzei, inspectorii sanitari şi unii conducători ai CSP, acceptau mijloace financiare pentru eliberarea autorizaţiilor şi certificatelor sanitare, pentru renunţarea la unele controale sau neindicarea neregulilor, depistate în urma verificărilor inopinate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării