main logo
859

Mită la Centrul de Sănătate Publică: Angajatul unei companii, reținut

Reprezentantul unui agent economic din Capitală a fost reţinut pentru 72 de ore de CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul „Centrul de Sănătate Publică”.

Mită la Centrul de Sănătate Publică: Angajatul unei companii, reținutMită la Centrul de Sănătate Publică: Angajatul unei companii, reținut

El este bănuit că ar fi mituit funcţionarii Centrului pentru a obţine peste 100 de certificate medicale privind susţinerea cursurilor de instruire igienică de către angajaţii companiei, transmite Știri.md.

Potrivit materialelor cauzei penale, bănuitul ar fi transmis bani reprezentantului CSP, pe parcursul lunii decembrie 2018, pentru a obţine avizarea certificatelor medicale fără ca angajaţii companiei să participe la instruiri.

În prezent, numărul persoanelor audiate în dosarul Centrului de Sănătate Publică a ajuns la 31. Din aceştia, 11 au statut de învinuit, dintre care 4 se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

Totodată 7 reținuți şi-au recunoscut vina, cooperează cu ancheta şi sunt cercetaţi în stare de libertate. Alte 20 de persoane au calitatea de bănuit.

Ofiţerii de urmărire penală, împreună cu procurorii anticorupţie, întreprind acţiuni pentru identificarea întregii scheme de corupţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării