1384
0
Minora adusă cu elicopterul SMURD a căzut încercând să-şi facă o poză
1384
0

Un selfie ar fi putut să o coste viaţa. O tânără de 17 ani a căzut, de la etajul întâi, după ce s-a urcat pe pervazul geamului pentru a se fotografia. Victima este basarabeancă, dar îşi face studiile la Colegiul Naţional de Informatică "Spiru Haret", din Suceava.

Astăzi minora a fost adusă cu un elicopter SMURD la Chişinău pentru o intervenţie chirurgicală, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

Pentru adolescenta de 17 ani, salvarea a venit pe calea aerului. Era internată la Spitalul Judeţean Suceava, dar a fost transportată de urgenţă în Republica Moldova cu un elicopter SMURD.

După ce a căzut gol de la circa cinci metri, fata a suferit un politraumatism. Ea este conştientă, iar starea ei e satisfăcătoare. 

De la elicopter, pacienta a fost preluată de o ambulanţă AVIASAN şi a fost dusă la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău.

Cristina Popescu, medic UPU-SMURD Iaşi: „Am transferat-o la medicii spitalului din Chişinău pentru a fi supusă unei intervenţii chirurgicale operatorii aici. Pacienta este stabilă hemodinamic şi respirator, are o fractură la nivelul coloane lombare care necesită o supraveghere atentă şi deocamdată este stabilă”.

Aceasta este a treia intervenţie aero–medicală SMURD în Republica Moldova, de la începutul anului 2020.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter