main logo
664

Milioane de lei din trafic de ființe umane. Procurorii cer sechestru pe bani

PCCOCS a atacat la Judecătoria Chișinău refuzul de aplicare a sechestrului pe bunuri în valoare de peste 6 milioane de lei, obținute din trafic de ființe umane.

Milioane de lei din trafic de ființe. Procurorii cer sechestru pe baniFoto: jurnal.md

Potrivit procurorilor, în încercarea persoanelor implicate de a atribui un caracter ilicit al veniturilor, aceștia au comis și infracțiunea de spălare a banilor, transmite Știri.md.

Suma de bani asupra căreia procurorii PCCOCS au solicitat aplicarea sechestrului a fost transferată din Cipru, pentru pretinse servicii IT, care ar fi fost prestate de către o companie din Republica Moldova.

Urmare a bilanțului lunii septembrie 2019, pe aspectul investigațiilor financiare paralele, desfășurate pe cazurile de trafic de ființe umane și crimă conexă, procurorii PCCOCS au depus 9 demersuri, prin care au solicitat aplicarea sechestrului pe bunuri în valoare de circa 11 milioane lei. 

Astfel, au fost aplicate sechestre pe bunuri și active financiare, în sumă de peste 4 milioane de lei, care odată cu dispunerea unei soluții pe caz, vor asigura recuperarea prejudiciilor părților vătămate ale acestor categorii de infracțiuni, asigurarea acoperirii cheltuielilor de judecată, dar și confiscării speciale a mijloacelor bănești dobândite pe cale infracțională.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării