main logo
5670

Mesajul unei mame internate cu copilul în spital: M-a ajuns cuțitul la os

O femeie din raionul Florești se plânge de condițiile mizerabile în care este nevoită să-și trateze copilul de bronhopneumonie.

Mesajul unei mame internate cu fetița în spital: M-a ajuns cuțitul la osColaj: știri.md

Aceasta povestește că în salonul în care sunt internați este foarte frig de-ți tremură dinții în gură. Mai mult decât atât, copilul are febră 40 și deși este transpirat tot corpul, mama este nevoită să-l învelească, transmite Știri.md

Totodată, într-un video publicat pe rețele de socializare, femeia arată blocul sanitar în care apa la robinet, dar și la veceu lipsește, iar de făcut un duș nici vorbă nu poate fi. 

Indignată de cele ce se întâmplă ea a venit cu o adresare către guvernare și îi roagă insistent să deschidă ochii la realitate. 

"Că m-o răzghit! Miroase a RAHAT și la propriu și la figurat, stimabil Guvern Tehnocrat în frunte cu Președintele vostru. În salonul în care suntem internați pute a rahat, vă zic sincer! Secțiile alea frumoase și renovate stau închise iar copiii se tratează în condițiile pe care le vedeți! Surorile medicale ne-au adus de pe undeva un calorifer pentru că li se făcuse milă de noi, e a naibii de frig, iar copilul cu bronhopneumonie e transpirat! Asta e crimă, "stimați colegi"!

Da, domnule Chicu, am pretenții! Nu glamour caut, dar sănătate... iar aici avem o antisanitarie totală! Despre ce tratament poate fi vorba? Da, doamna Dumbrăveanu, noi vă lăsăm să vă faceți munca cu demnitate, pe care din păcate ați pierdut-o pe undeva prin indicațiile lui Dodon, dar... noi avem dreptul măcar la o mică idee de demnitate fiind simpli cetățeni?

Lăsați fețele de mioare și țapi ispășitori și începeți să spuneți adevărul pe care noi îl vedem, îl simțim, îl trăim! Nu vă mai scremeți la cameră că faceți față și totul e bine! Nu e! Și pe lângă COVID-19 mai sunt și alți pacienți care au nevoie de condiții DECENTE, nu GLAMOUROASE, domnule Chicu!

Dodon, не по-пацански fași tu, nu crezi? Ce ne oferiți nouă, să vi se întoarcă vouă înzecit!", este mesajul îndurerat al mamei. 

La scurt timp după publicarea acestui video, consilierul lui Ion Chicu, Vitalie Dragancea, a venit cu o reacție la cele văzute. 

"Suntem aici pentru că ani de zile au fost ignorate sănătatea și educația - au fost folosite exclusiv în scopuri politice. Poate criza va schimba atitudinea politicului față de aceste domenii și a alegătorilor față de politic. În epidemie puține pot fi schimbate instant - dar criza scoate la suprafață tot ceea ce se ”trecea cu vederea”", a scris Dragancea. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării