main logo
689

Membrii unui grup infracțional au comis furturi de 300.000 de lei timp de 4 luni

O grupare infracțională, alcătuită din 4 membri, specializată tâlhării, furturi, jafuri și huliganism a fost destructurată de oamenii legii.

Membrii unui grup au comis furturi de 300.000 de lei timp de 4 luniFoto: politia.md

Potrivit poliției, activitatea criminală a grupării a fost monitorizată și documentată în perioada lunilor mai - august 2019, iar ieri, 29 august, trei membri ai grupului, printre care organizatorul, autoritate criminală, anterior judecat pentru infracțiuni patrimoniale și cauzarea leziunilor corporale soldate cu deces, au fost reținuți pe teritoriul raionului Orhei. 

Suspecții au vârste cuprinse între 21 și 35 de ani.

Fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care erau atacate precum și executori.

Astfel, gruparea a comis infracțiuni pe teritoriile orașelor Chișinău, Bălți și raionul Orhei, având la activ peste 10 furturi din locuințe și automobile, o răpire de automobil, huliganism, o amenințare cu omor și răfuială fizică și altele.  

Suma pagubei la infracțiunile comise de către grupul criminal organizat se ridică la circa 300.000 de lei.

Potrivit cercetărilor, suspecții pătrundeau în locuințe pe timp de noapte, în unele cazuri imobilizau stăpânii, după care sustrăgeau mijloace bănești și alte obiecte de valoare.  

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, polițiștii au depistat și ridicat mai multe bunuri care ar fi fost furate.

Actualmente doi membri ai grupului, printre care liderul, au fost reținuți pentru 72 de ore, unul se cercetează în stare de libertate, cel de-al patrulea urmează a fi dat în căutare internațională, acesta a părăsit Republica Moldova la sfârșitul lunii iunie. 

Suspecții riscă 10 ani de închisoare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării