main logo
1907

Membrii grupării Kitaeţ, reținuți de mascați ziua în amiaza mare

Trei bărbați cu vârstă cuprinsă între 33 și 38 de ani, din Chișinău, membrii activi ai organizației criminale „Kitaeţ”, au fost reținuți de ofițerii INI și PCCOCS, după ce au șantajat și au jefuit o familie din Capitală.

Membrii grupării Kitaeţ, reținuți de mascați ziua în amiaza mareAu jefuit o familie din Capitală. Membrii organizației Kitaeţ, reținuți

Astfel, în urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că membrii grupării  au intrat abuziv în locuința unei persoane din Chișinău. Ei urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor acestuia, sub un pretext inventat, l-au deposedat de suma de 2.000 euro, transmite Știri.md

În aceiași zi, victima a fost dusă de către suspecți într-un parc din Capitală, unde aplicându-i violența fizică, i-au cerut transmiterea mijloacelor financiare în sumă de încă 5.000 euro, în interesul trezoreriei clandestine „obșeac” a organizației criminale „kitaeț”.

Ca urmare a efectuării măsurilor speciale de investigaţii și a acțiunilor de urmărire penală, după primirea unei tranşe din suma estorcată de bani, care a avut loc sub controlul organelor de drept, suspecții au fost reținuți în flagrant. 

În urma mai multor percheziții efectuate la domiciliile suspecților, la unul dintre ei a fost depistat un laborator improvizat, unde erau cultivate circa 200 de plante de canabis. 

Totodată, laboratorul avea aparataj necesar, confecţionat artizanal pentru crearea condiţiilor favorabile de creșterea lor. 

La fel, au fost depistate şi ridicate alte probe relevante la documentarea infracțiunilor.

Anterior, persoanele reținute au fost judecate pentru mai multe infracțiuni, două dintre care recent au fost eliberate din locurile de detenţie înainte de termen.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală. Suspecții riscă privațiune de libertate pe un termen de la 7 la 10 ani pentru fiecare infracțiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării