main logo
2162

Medici agresați la urgență. Explicația poliției și a ministerului

Unii angajați ai Spitalului de Urgență au fost agresați de un tânăr violent.

Medici agresați la urgență. Explicația poliției și a ministeruluiFoto: IPN

Potrivit unui martor ocular, cazul a avut loc în această în această noapte, în jurul orei 01:00, transmite Știri.md.

"Astăzi, la urgență, a fost necesară intervenția poliției pentru un tânăr extrem de agitat și agresiv, care a agresat medici și asistente. Și cazuri de acest gen sunt frecvente, spun medicii, astfel medicii nefiind protejați sub nicio formă", a scris martorul.

Totodată, femeia acuză instituția de condiții mizere și echipamente vechi.

"Personalul medical a fost ok, profesionist și mir cum de mai rezistă în așa condiții stresante, dar logistica de acolo, coridoarele cu labirinturi prin care tre  faci du-te-vino chiar dacă îți ții mațele în brațe, brancarde rupte, murdare și greu manevrabile, nu sești o sticlă de apă, dacă e închis bufetul, nu există șervețele, hârtie igienică, spațiile de examinare nu întrunesc condiții de confidențialitate etc și eu număr doar lucrurile care nu costă bani mari, despre echipamente și medicamente tac. Asemenea condiții nu au cum  nu genereze corupție.

Un infirmier cu niște mănuși murdare ștergea de sânge o brancardă ruptă, o tot întorcea, nu știu dacă avea desinfectant, nu o făcea alehamite, dar cât nu lingi o ruptură, ea tot ruptură rămâneDe ce a fost scos postul de poliție de la Spitalul de urgență? De ceva timp nu mai există postul care ani buni a existat acolo. Știe cineva care e explicația?", se întreabă femeia.

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a declarat că așa caz a fost înregistrat aseară, în jurul orei 23:40.

"La fața locului forțele de ordine au depistat un tânăr de 25 de ani, care era în stare de ebrietate, și numea cu cuvinte necenzurate personalul medical. Acesta a fost condus la IP Buiucani", a precizat Natalia Stati.

Potrivit oamenilor legii, Postul de Poliție din cadrul Spitalului de Urgență a fost scos pentru că așa prevede legislația, iar în asemenea situații se sună la serviciul 112.

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă până la 1.250 de lei amendă.

Contactată de Știri.md, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Veronica Istrati, a precizat că un post de poliție în cadrul Institutului de Medicină Urgență din Chișinău nu a existat vreodată. 

"Probabil doamna s-a referit la serviciul de pază de stat. Administrația instituției a inițiat procesul de contractare de ceva timp, doar  există niște proceduri ce prevăd termeni și condiții. Însă, chiar și angajații Serviciului Pază de Stat, în astfel de situații, oricum cheamă oamenii legii la fața locului, pentru  astfel de cazuri  fie raportate și persoana ce provoacă așa gen de situații  fie trasă la răspundere, potrivit legii. Cu mare regret constatăm  medicii, tot mai des, sunt supuși unor astfel de situații la locul de muncă. Dar există doar căi legale și organe competente la care se solicită intervenția în astfel de situații", a declarat Veronica Istrati.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării