15 septembrie, 14:12
2 029
0
Mașini de lux în valoare de 2.500.000 lei, ridicate în urma perchezițiilor
15 septembrie, 14:12
2 029
0

Angajații Poliției de Frontieră au depistat și ridicat 6 autoturisme de lux și o motoretă furate din UE, blanchete ale certificatelor de înmatriculare, xerocopii ale actelor oficiale și alte documente cu semne de falsificare.

Unitățile de transport au fost descoperite la sfârșitul săptămânii precedente în urma a 10 percheziții, transmite Știri.md.

Conform informațiilor acumulate, în perioada anilor 2015-2020, un grup de cetățeni ai Republicii Moldova, României, Italiei și Albaniei a organizat o schemă infracțională privind trecerea ilegală a mașinilor luxoase peste frontiera de stat. 

Mijloacele de transport, valoarea cărora depășește 120.000 euro, ar fi sustrase din țările Uniunii Europene. Totodată, membrii acestei grupări perfectau și foloseau în mod fraudulos actele de înmatriculare, documentele vamale și efectuau modificări mecanice neautorizate.

Astfel, în urma activității speciale de investigație și a materialelor acumulate în cadrul cauzei penale, au fost efectuate opt percheziții în diferite locații din municipiul Chișinău și alte două percheziții - în raioanele Orhei și Anenii Noi. 

Ofițerii de investigație și ofițerii de urmărire penală ai IGPF au depistat o motoretă de model „Piagio” și un autoturism de model „VW Amarok”, ambele cu semne de falsificare a elementelor de identificare. 

Alte cinci mașini: Nissan X-Trail, Jeep Compass, BMW X5, Mini Cooper, ALFA ROMEO, au fost ridicate pe faptul existenței informației de sustragere din UE și introducerea clandestină ale acestora în Republica Moldova.

În cadrul perchezițiilor au fost identificate și xerocopii ale actelor care au servit la baza înmatriculării ilegale a autovehiculelor, blanchete ale certificatelor de înmatriculare care ar fi eliberate de autoritățile Italiei, xerocopii ale împuternicirilor notariale, xerocopii ale transferurilor bănești, opt telefoane mobile și mai multe cartele SIM, un laptop și alte documente cu semne de falsificare.

Persoanele documentate și-au recunoscut vina în cadrul audierilor, în prezent acestea fiind cercetate în stare de libertate.

În continuare, polițiștii de frontieră în conlucrare cu autoritățile de drept naționale și europene continuă investigațiile în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în contrabanda cu mijloace de transport.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter