main logo
23589

Mașină MAI, lovită la Orhei. Poliția: Acolo a fost accident cu 4 morți

O mașină care aparține Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, în timp ce aceasta staționa pe partea dreaptă a carosabilului, monitorizând traficul rutier, a fost tamponată din spate de un automobil de marcă Mercedes, în amiaza zilei de ieri.

Mașină MAI, lovită la Orhei. Poliția: Acolo a fost accident cu 4 morțiFoto: facebook.com

În urma impactului, un polițist de 25 de ani a fost transportat la spital. Potrivit oamenilor legii, în acel loc, acum doi ani s-a produs un accident soldat cu 4 decese, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

Potrivit Poliției, automobilul de marcă Dacia Logan, implicat în accident, aparține Inspectoratului Național de Securitate Publică al Inspectoratului General al Poliției (INSP).

„În timp ce mașina INSP staționa pe partea dreaptă a carosabilului, monitorizând traficul rutier, a fost tamponată din spate de un automobil de marcă Mercedes, la volanul căruia se afla un bărbat de 46 ani, originar din Ocnița”, se arată în nota Poliției Republicii Moldova.

Autoritățile au precizat că în urma accidentului, polițistul de patrulare care se afla în automobilul de serviciu Dacia a fost transportat la Spitalul raional din Orhei cu diferite traume.

Conducătorul Mercedes-ului a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul prezenței alcoolului în aerul expirat fiind negativ.

„Inspectoratul General al Poliției precizează că mașina de serviciu a INSP staționa regulamentar și conform dislocației pe marginea carosabilului, fiind vizibilă pentru toți participanții la traficul rutier”, se mai arată în nota autorităților.

Accidentul rutier s-a produs sâmbătă, 30 mai, pe șoseaua națională R6 Chișinău – Bălți, în apropiere de Orhei.

În cadrul acțiunii „10 zile de activități împotriva accidentelor rutiere", mașina Poliței era poziționată anume în locul în care acum doi ani s-a produs un accident grav, în urma căruia patru persoane au decedat, iar două au fost grav traumatizate.

Acel accident s-a produs în luna decembrie, în zi de sâmbătă. Tragedia s-a întâmplat după ce șoferul unui automobil de model BMW a ieșit pe contrasens cu viteză excesivă, fără a se asigura, și s-a tamponat frontal într-un automobil de model Toyota Prius.

Principalele cauze ale impactului au fost viteza excesivă, condițiile meteo nefavorabile și neasigurarea înainte de a ieși la depășire.

„Cu regret, 3 persoane au decedat pe loc în urma unui impact violent, iar cea de-a patra persoană a decedat pe patul de spital. Am analizat minuțios, împreună cu colegii, și presupunem că principalele cauze au fost: nerespectarea regimului de viteză, neadaptarea acesteia la condițiile de drum, dar și neasigurarea înainte de a ieși la depășire”, a declarat atunci Alexandru Pînzari pe o rețea de socializare.

Menționăm că, începând cu ziua de 22 mai și până la 31 mai, are loc un filtru pentru a depista șoferii aflați în stare de ebrietate la volan, vitezomanii, dar și cei care au amenzi și nu le-au achitat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării