973
0
Mărturia unui poliţist care a stat prin preajma criminalului din Caracal
973
0

S-au împlinit 24 de zile de când toată România stă cu ochii pe televizor şi în online, ca să vadă ce mai face Dincă. E bătaie pe orice cadru cu el.

Unii reporteri şi-au cumpărat scară, alţii s-au urcat în copaci sau pe garduri la 45 de grade. Fără umbră, doar să surprindă o grimasă. S-au născut tot felul de legende despre ce-ar fi făcut Dincă şi ce s-ar ascunde în aşa numita casă a ororilor, transmite Știri.md cu referire la observator.tv.

Unul dintre poliţiştii care au petrecut suficient timp cu Dincă, a acceptat să ne împărtăşească din experienţa trăită în casă mai bine de o săptămână.

„Sub protecţia anonimatului, pentru că în zilele în care instituţiile se luptă între ele, e bine să nu ieşi în evidenţă", spune el.

Şi fără a dezvălui detalii care ar face rău anchetei. El povesteşte experienţa personală, într-o casă în care a stat închis zile la rând aproape umăr la umăr cu Dincă. 

”E autoritar, e mincinos”

Polițistul e vlăguit şi uimit, ca şi cum ar fi ieşit dintr-o casă "Big Brother" după foarte multă vreme. Nu s-a uitat la televizor nicio clipă și nici n-ar fi avut când. A fost trimis cu o misiune clară: să adune tot din casa lui Dincă, orice probă. Şi asta a făcut.

Cu pensula în mână, camuflat într-un combinezon alb a stat ghemuit sau cocoţat în casa de pe strada Craiovei 169 şi a adunat. A strâns şi a adunat. Şi în tot acest timp, Dincă respira lângă el.

"Stă cocoşat tot timpul. Stă aşa ghebos, aplecat", dezvăluie anchetatorul.

Și, cu toate astea nu e deloc un om calm, ne mărturiseşte poliţistul.

"Este autoritar. Vorbeşte cu un ton mai sus decât interlocutorul lui. E mincinos", povesteşte ofiţerul.

Gheorghe Dincă în curte după ce a fost prins

Ticul verbal al lui Gheorghe Dincă

Conform procedurii, a stat tot timpul cu cătuşe la mâini şi sub pază strictă. Nu a vorbit cu toţi poliţiştii şi procurorii care s-au perindat pe la casă. Cei care au reuşit să interacţioneze cu el au observat un tic verbal:

„Da! Da! Da! Desigur! Bineînţeles!", repetă Gheorghe Dincă.

Cum au fost cele peste 7 zile în casă? Sufocante, ne mărturiseşte poliţistul.

"Să stai 9-10 ore îmbrăcat într-un costum din plastic într-o căldură amestecată cu un miros greu... nu a fost uşor. Dar mi-am făcut datoria. Am luat centimetru cu centimetru toată casa. Am găsit la un loc, amestecate, gunoaie,  haine,  fiare, probe. 

A trebuit să le luăm pe fiecare la mână şi să le alegem, ce aruncăm ce adunăm. Chiar şi o hărtie, care iniţial pare a fi un gunoi, poate fi o probă. Fiecare obiect colectat a fost fotografiat, ambalat şi trimis la analize. Grămezi întregi de haine. O mizerie şi un jeg... ", aşa descrie ofiţerul casa lui Gheorghe Dincă.

”Faţă de femei inspiră teamă”

Cumva, casa pe care a găsit-o poliţistul descrie proprietarul.

"E rece. E un om rece. Iar faţă de femei inspiră teamă. Are o privire răutăcioasă. Nu ştiu cât l-aţi putut filma voi. Dar e un om masiv. Are 1,90 şi 120 de kilograme. E masiv", descrie anchetatorul.  

Gheorghe Dincă escortat de polițiști la tribunal

O muncă oribilă, să stai şi să calci pe urmele unui om suspectat că a ucis cel puţin două fete. Să mergi pas cu pas în fiecare loc pe unde au trecut cele două victime. Unde au fost ţinute, unde au fost legate, unde au fost ucise. Şi odată cu finalizarea cercetării în casă, poliţiştii au ieşit din casă în iad. Într-o căldură cumplită, fără pic de umbră.

”S-a supărat când i-am tăiat livada”

În curtea lui Dincă, pe care pur şi simplu au transformat-o dintr-un munte de fiare aruncate fără nicio noimă, într-un teren curat pe care ar putea planta şi mâine orice. Au tăiat şi copacii.

"S-a supărat foarte tare când i-am tăiat livada şi nici măcar atunci nu l-am văzut să plângă", mai spune polițistul.

Gheorghe Dincă la perchezițiile din curtea sa

Şi aşa cum i-au tăiat livada, au strâns tot. Când nu au făcut muncă de poliţie, au cărat cu spatele până la tractorul care scotea rebuturi din curte. Au împărţit toată curtea în caroiaje şi au scanat-o ca să vadă ce s-ar putea ascunde sub ea. Nu toată. Doar 40 la sută, atât au apucat.

Au marcat 23 de zone care se vor transforma în 23 de gropi. Până acum au reuşit să sape doar câteva. În tot acest timp, anchetatorii s-au bronzat pur şi simplu prin combinezon. Au pe piele urmele tricourilor pe care le aveau pe dedesubt. Dar, de luni, se întorc la casa lui Dincă, pentru a finaliza piesa lor de puzzle din cazul Caracal. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter