604
0
Mărfuri în valoare de peste 800 de mii de lei, reținute de polițiști
604
0

Polițiștii de frontieră au contracarat cinci tentative de trafic ilicit cu diverse mărfuri nedeclarate, în cantități comerciale, estimate la peste 800 de mii de lei.

Acțiunile infractorilor s-au soldat cu rețineri de articole vestimentare, de încălțăminte și alte mărfuri de larg consum de peste 600 de mii de lei, care erau transportate din Ucraina și Turcia, fără acte de proveniență sau acte confirmative de achitare a drepturilor de import aferente, transmite Știri.md

Potrivit informațiilor preliminare, acestea urmau să fie comercializate ilegal pe piețele din țară.

Într-un alt caz, obiectul documentării îl constituie 12 monede confecționate dintr-un metal asemănător aurului, care datează din perioada anilor 1863-1935, descoperite pe aeroportul din Capitală, în bagajul unui pasager al cursei Chișinău-Istanbul. 

Articolele numismatice au fost reținute și urmează a fi transmise, pentru expertiză, Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

O altă tentativă a fost dejucată de vameșii de la Leușeni, pe sensul de intrare în țară, care au descoperit utilaj și consumabile medicale, în valoare de circa 200 mii de lei, într-un autocar ce se deplasa din Germania.

Cercetările sunt continuate de subdiviziunile specializate ale Vămii în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

Serviciul Vamal face apel la respectarea legii și îndeamnă cetățenii să declare organului vamal bunurile transportate. Datorită instrumentelor și mecanismelor de control, tentativele de fraudare a legislației vamale vor fi depistate cu aplicarea sancțiunilor de rigoare.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter