main logo
13984

Mamă și pruncul său, găsiți înecați într-o fântână de la Edineț

O tânără de 24 de ani a căzut în fântâna din gospodărie împreună cu cei doi copii minori ai săi.

Mamă și pruncul său, găsiți înecați într-o fântână de la EdinețPoza simbol

Tragedia s-a întâmplat pe 26 august, la ora 16:40, în raionul Edineț, transmite Știri.md

Femeia era căsătorită și avea doi copii, unul de 2 anișori și altul de o lună. Actualmente soțul tinerei se află la muncă peste hotare.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Svetlana Talpă a declarat că pe 24 august, femeia împreună cu cei doi copii au mers în vizită la bunica sa de 85 de ani dintr-o localitate din Edineț, unde trebuia să stea până la venirea soțului ei de peste hotare. 

Ulterior, pe 26 august, femeia a lăsat bebelușul în cărucior cu bunica în curtea gospodăriei, iar împreună cu fiul mai mare au mers în grădină pentru a da apă la capre. Aceasta a revenit înapoi, iar la scurt timp și-a luat și copilul de o lună și au mers iarăși în grădină, însă nu i-a spus bunicii ce va face, doar că se va întoarce imediat. 

"Bunica așteptând aproximativ 5 minute și văzând că nepoata sa nu vine în ogradă cu cei doi copii minori a hotărât să meargă în grădină să vadă unde sunt. Ajungând în grădină bunica strigând-o pe nepoată, aceasta nu răspundea și când a ajuns lângă fântâna din grădină a văzut șlapii nepoatei lângă colanul fântânii și capacul colanului era deschis, deși el permanent este închis din motiv că ei aveau pompă în fântâna dată și nu scoteau apă cu mâna. Bunica apropiindu-se imediat de gura fântânii a auzit zgomote în ea și imediat s-a deplasat în grabă la vecinii săi, cărora le-a comunicat că a găsit șlapii nepoatei sale lângă colanul fântânii din grădină, însă ultima nu este nicăieri", a menționat Svetlana Talpă.

Imediat vecinii au dat o mână de ajutor reușind să scoată bebelușul de o lună care era deja mort și copilul de 2 ani care abia răsufla.

Totodată, după aproximativ 30 minute de lucru din fântâna în cauză de către angajații DSE a fost scos și cadavrul neînsuflețit al femeii de 24 de ani. 

Minorul de 2 ani a fost transportat în stare gravă la Spitalul Raional Edineț, unde în secția de reanimare i-a fost acordat ajutor medical urgent și pentru moment viața copilului este în afara oricărui pericol.

Alte circumstanțe se stabilesc. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării