30 iun, 2020 11:33
262
0

MAC-2020: Lanuri de cânepă, identificate la frontiera moldo-ucraineană

30 iun, 2020 11:33
262
0

În cadrul operaţiunii „MAC-2020”, polițiștii de frontieră din Briceni și Tocuz au descoperit lanuri de cânepă în apropiere de frontiera moldo-ucraineană.

MAC-2020: Lanuri de cânepă, identificate la frontiera moldo-ucraineanăFoto: unsplash.com

Potrivit informației, în primul caz, plantele de cânepă au fost descoperite la un kilometru de linia frontierei de stat, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, transmite Știri.md.

Oamenii legii au descoperit în zonă 630 de tufe de cânepă, iar acestea ulterior au fost transmis spre expertiză, în vederea constatării tehnico-ştiinţifice.

În cel de-al doilea caz, pe direcția localităților Ucrainca – Evghenovka, polițiștii de frontieră din Tocuz au identificat pe o suprafață de 15 m2 mai multe tufe de cânepă, care creșteau haotic și cu diferite faze de vegetație. Din start s-a stabilit că acestea nu erau special plantate și îngrijite, fapt ce s-a decis pe loc nimicirea, prin ardere.

De notat că anual, în perioada lunilor iunie-august, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este organizată operațiunea MAC, care are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter