main logo
399

Locuitorii din Bălţi se plâng de invazia câinilor fără stăpân

Câinii fără stăpâni terorizează cetăţenii de pe o stradă din Bălţi, care îşi fac griji mai ales pentru copii. Au fost destule cazuri în care elevii au fost atacaţi de câini în timp ce mergeau la şcoală, spun oamenii.

Locuitorii din Bălţi se plâng de invazia câinilor fără stăpânPoza simbol

Zicala „Câinele, cel mai bun prieten al omului”, nu mai este pe placul locuitorilor străzii Stiiului, din Bălţi. În ultimul an, animalele fără stăpân au devenit o adevărată spaimă a oamenilor. Au şi motive, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

„Anul trecut, în septembrie, fiica venea de la şcoală. Un câine a atacat-o, iar lângă el mai erau patru maidanezi. Norocul a fost că era un bărbat în preajmă şi a salvat-o de câini. Copilul a tras o sperietură mare, a început să se bâlbâie. Am chemat în acea zi şi poliţistul de sector”.

Asemenea incidente au afectat o mulțime de locuitori. Părinţii sunt nevoiţi să-şi însoţească copiii în drum spre şcoală, iar cei mici spun că le este frică să se joace în curte.

„Când ne plimbăm şi vedem câini, noi intrăm în bloc şi aşteptam până ei pleacă. Sunt mulţi? Lângă blocul nostru sunt vreo cinci”.

„După acel caz de rabie confirmat la Chişinău, mi-e frică pentru copilul meu care va veni de la şcoală, va fi atacat de câine şi nu va putea fi ajutat cu nimic. Mă tem să-l las la magazin pentru ca să nu fie atacat de câini”.

„Ieri veneam de la serviciu şi era o haită de nouă câini. Noi îi ocolim pentru că ne este frică. Nimeni nu ştie cum se vor comporta”.

Problema pare a fi una fără soluţii la Bălţi. Autorităţile au construit şi un padoc pentru câinii fără stăpân. De vină ar fi şi oamenii care hrănesc animalele în stradă.

„Dacă aceşti câini se duc, vin alții, că sunt mulţi şi pot fi agresivi. De găsit persoana care îi hrăneşte. Noi problema o vom hotărî numai cu oamenii care locuiesc acolo. Unul îi hrăneşte, altul nu”, declară Veaceslav Beloşiţschii, directorul unui azil de câini din Bălţi.

Potrivit autorităţilor, azilul de câini din Bălţi poate găzdui aproximativ 300 de animale. Numărul acestora este însă cu mult mai mare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării