main logo
665

Locatarii unui bloc din Capitală susțin că cineva vrea să-i incendieze

Un bloc de locuit din Capitală a fost incendiat de un necunoscut într-o singură noapte de trei ori la rând.

Locatarii unui bloc din Capitală susțin că cineva vrea să-i incendiezeColaj: știri.md

Potrivit locatarilor, au fost incendiate un cărucior, un covor și niște scânduri care se aflau la etajele blocului, transmite Știri.md.

Chemați de două ori, oamenii legii le-au spus că nu îi pot ajuta cu nimic și au plecat.

Neștiind ce să facă, o femeie a lăsat un mesaj disperat pe o rețea de socializare.

„În jurul orei 15:00 a avut loc iarăși incendierea unui cărucior, o doamnă s-a dus acasă să hrănească și să culce copilul, căruciorul la ridicat sus la ea pe etaj și la lăsat la ușă, a intrat în casă și peste câteva minute cineva a dat foc la cărucior, pompierii nu au fost chemați, deoarece a stins o vecină focul, a fost chemată poliția care a dat din umeri că n-au ce ne face, oamenii au cerut protecție (o patrulă), la care s-a răspuns că cine suntem noi ca să fim păziți. 

Apoi în jurul orei 23:00 iarăși cineva a incendiat în holul de la etajul 2 din scara de ieșire de rezervă un covor și erau puse la uscat niște haine, incendiul s-a depistat la timp și iarăși oamenii l-au stins și s-a hotărât să nu mai cheme poliția și pompierii fiindcă nu mai era rost, însă eu i-am chemat pe polițiști, ei au venit la fața locului nici nu s-au ridicat în casă să vadă unde a avut loc incendiul, au dat din umeri și au spus că nu ne pot ajuta cu nimic. 

Noi am cerut o patrulă să ne supravegheze acea noapte la care el sa râs și a spus că carabinieri lucrează doar până la ora 23:00, dar ei n-au oameni ca să ne dea să ne supravegheze și au plecat, câțiva bărbați au rămas afară să mai supravegheze inclusiv și soțul, apoi el a intrat în casă la ora 01:13 și cum vă închipuiți, la ora 01:40 s-au aprins deja niște scânduri la noi pe etaj, norocul nostru că doamna la ușa cărei s-a dat foc nu dormea și a simțit fumul și a reușit să stingă focul. 

Iarăși chemăm poliția care a venit, s-a uitat, a chemat polițistul de sector și acela a venit. Lumea speriată îl întrebă ce să facă, el a spus că noi suntem de la poliție, dar nu putem să vă ajutăm cu nimic, asta să înțelegem că așteptăm până ce va da foc la toată clădirea să fie victime și atunci se va apuca cineva de lucru. 

Bătaie de oameni în țara noastră, să-ți fie frică să dormi în propria casă cu gândul că nici poliția nu te poate ajuta cu nimic, iar cel ce se joacă cu viețile oamenilor stă și râde și cine știe ce planuri are el pe viitor...
Noi ce să facem?”, se ară în mesajul disperat al unei femei care locuiește în acel bloc.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Svetlana Scripnic a declarat că „acest acaz a fost înregistrat ieri, 14 noiembrie, la ora 23:50, precum că pe strada Pelivan ar fi fost incendiate mai multe bunuri din scara unui bloc”.

La momentul de față se întreprind măsuri de investigații pentru stabilirea făptașului și atragerea acestuia la răspundere.
Pe acest caz a fost initiaț și un proces contraventional care se pedepsește cu amendă în sumă de la 1.500 la 3.000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 40 de ore.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării