21 iun, 2019 17:54
861
0
Locatarii rămași fără apartamente la Otaci vor primi suport financiar
21 iun, 2019 17:54
861
0

Blocul avariat din orașul Otaci, raionul Ocnița, va fi demolat. Totodată, responsabilii vor efectua expertiza tehnică a tuturor blocurilor de locuit din această localitate, iar autoritățile vor aloca banii necesari pentru procurarea noilor locuințe familiilor care au avut de suferit

Foto: dse.md

Deciziile au fost anunțate vineri, 21 iunie, de prim-ministrul Maia Sandu, după ședința Comisiei pentru situații excepționale, convocată la guvern, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Am stabilit să delegăm persoane care să facă expertiza blocului adiacent și a altor blocuri din localitate, care s-ar putea să fie într-o situație riscantă. Am stabilit că trebuie să fie angajată o companie care va demola clădirea care este pe jumătate dărâmată. Am mai decis să fie calculat cât ar costa o locuință în localitatea respectivă, astfel încât să adoptăm în regim de urgență asistență financiară pentru cei care au avut de suferit”, a precizat premierul Maia Sandu. 

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a afirmat că salvatorii continuă lucrările la blocul avariat. Astfel, pe parcursul zilei de astăzi au fost demontate plăcile de beton, care riscau să se prăbușească. 

O scară a unui bloc de locuit cu 9 etaje din Otaci s-a prăbușit în seara zilei de miercuri, 19 iunie. Salvatorii au reușit să evacueze locuitorii cu câteva ore înainte de incident.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter