1 630
0
Lemnarul în scaun cu rotile cere ajutor pentru o operație costisitoare
1 630
0

Nu este pentru prima dată când vă povestim despre Sergiu Obadă, un tânăr din satul Mihăileni a cărui viață a fost schimbată complet de un accident rutier.

Foto: ea.md

Sergiu este țintuit acum într-un scaun cu rotile, dar asta nu l-a făcut să renunțe la talentul său de a lucra în lemn, transmite Știri.md cu referire la ea.md.

Sergiu Obadă a devenit cunoscut datorită tehnicii sofisticate de combinare a lemnului cu sticla astfel obținând lucrări în 3D – adevărate bijuterii pentru interior.

În viața lui Sergiu a apărut speranța că într-o zi se va putea ridica din scaunul cu rotile. O clinică din Japonia îi oferă o șansă la o nouă viață. Este vorba de o operație în trei etape ce costă 98 de mii de euro, iar apoi o perioadă de 6 luni de reabilitare. Dacă va reuși să adune bani pentru intervenție, Sergiu va fi primul om din Moldova, care va fi supus unei astfel de operații. 

Cele trei etape ale operației sunt: Implant de cip în cap, implant de cip în coloana vertebrală și transplant de celule stem.

„Sunt un om puternic, care prin acțiunile mele îi determin pe tineri să conștientizeze că în viață trebuie să lupți și să fii puternic. Soarta te încearcă de multe ori, dar tu trebuie să găsești calea de a trece prin orice obstacol și să mergi mai departe. Sper că povestea mea să îi motiveze pe mulți tineri. Am fost un tânăr perfect sănătos, care practica sportul, dar la 21 de ani m-am trezit într-un scaun cu rotile.

Astăzi, vreau să ajung la inima fiecărui omuleț și să-i aduc un gând care ar suna foarte scurt, dar sufletist „Mâna ta, Pasul meu”. Azi te rog pe tine, oricine ai fi și de oriunde ai citi aceste rânduri: Ajută-mă să-mi număr pașii din nou”, acesta este mesajul pe care Sergiu vrea să vi-l transmită.

Pentru a-l ajuta să-și împlinească visul, puteți comanda lucrările sale direct pe pagina sa de facebook, iar donația o puteți face Aici

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter