main logo
21803

Killeri din Moldova, filmați cum împușcă fără milă doi bărbați

Doi frați, în vârstă de 39 și 40 de ani, au fost reținuți fiind suspectați de comiterea a 2 tentative de omor la comandă, săvârșite în anul 2018. Oamenii legii au publicat și imagini video din timpul atacurilor.

Killeri din Moldova, filmați cum împușcă fără milă doi bărbațiFoto: istockphoto.com

Prima tentativă de omor a avut loc în data de 28 februarie 2018, în municipiul Chișinău, transmite Știri.md.

În apropierea unui bloc de locuit, persoane necunoscute au efectuat mai multe împușcături dintr-o armă automată de model Kalașnikov cu calibru de 5,45 mm, în direcția unui Mercedes. 

La volanul mașinii se afla un bărbat de 46 ani, care a suferit leziuni corporale, în urma cărora a fost internat în spitalul de urgență în stare gravă. Ca urmare a unei intervenții chirurgicale, victima a supraviețuit.

Cel de-al doilea caz, s-a produs la 21 noiembrie 2018. O persoană necunoscută l-a ademenit pe un localnic din satul Stoianovca, raionul Cantemir, să iasă în stradă. 

Deoarece bărbatul a refuzat, suspectul a intrat în ograda acestuia și dintr-un revolver de model Colt a efectuat șapte împușcături asupra lui. 

Ca urmare a leziunilor provocate, victima a fost internată în spitalul raional Cantemir în stare gravă, însă a supraviețuit.

În acest caz, a fost identificat comanditarul, partenerul de afaceri al victimei și alte două persoane care au avut rolul de organizator și intermediar în săvârșirea infracțiunii, aceștia fiind diferiți justiției, iar în privința autorilor neidentificați a fost inițiată o altă cauză penală.

Astfel, ca urmare a măsurilor speciale de investigații și urmărire penală efectuate de polițiști și procurori, au fost identificați executorii ambelor infracțiuni.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile și locurile de trai temporare a suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mai multe telefoane mobile, cartele și stații radio de care aceștia sau folosit la organizarea, coordonarea și săvârșirea crimelor precum și o armă de foc cu care a fost săvârșită una dintre infracțiuni. 

Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații continuă, în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate în comiterea crimelor și stabilirea apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării