main logo
681

Judecătoarele Svetlana Tizu și Victoria Hadârcă, plasate în arest la domiciliu

Curtea de Apel Bălţi a schimbat măsura preventivă în privinţa a două judecătoare în arest la domiciliu.

Judecătoarele Tizu și Hadârcă, plasate în arest la domiciliuJudecătoarele Tizu și Hadârcă, plasate în arest la domiciliu

Decizia a fost luată cu puţin timp în urmă. Este vorba despre judecătoarele de la sediul Centru Svetlana Tizu și Victoria Hadârcă, care inițial au primit 20 de zile în izolator, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Judecătoarea Svetlana Tizu a ajuns în atenția presei internaționale și a fost calificată drept „cea mai sexi magistrată din lume”. Din luna februarie 2015, Tizu este magistrată la Judecătoria Chișinău cu sediul Centru, numită pe o perioadă de 5 ani.

Victoria Hadârca este magistrată la Judecătoria Centru fiind numită pe un termen de cinci ani prin decretul președintelui Timofti din 11 aprilie 2014. Ziarul de Gardă a scris anterior că Victoria Hadârcă ar fi nepoata lui Ser­giu Brânză, soțul Liubei Brânză, vizată și ea în dosarul de corupție.

Amintim că medicul Vadim Scarlat, dar și alți doi judecători rămân în arest. Potrivit primelor informații, recursul avocaților a fost respins în cadrul ședinței de judecată, care a avut loc ieri.

UNIMEDIA amintește că marți, 23 octombrie, zece persoane au fost reținute într-un dosar de corupție: 3 judecători de la Curtea de Apel, 2 judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, 1 procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării