3104
0
Judecata bate pasul pe loc în cazul omorului de la piscină
3104
0

Fostul polițist Ion Cojocaru și omul de afaceri din Israel, Amir Rabi, învinuiți că au împușcat vara trecută un tânăr care venise noaptea să se scalde într-o piscină, ar tergiversa prin diferite metode examinarea dosarului.

Tânăr omorât de poliția din Hâncești. Judecata bate pasul pe loc

Acuzațiile au fost făcute de către părinții victimei după o nouă amânare a ședinței de judecată, transmite Știri.md cu referire la hn24.net.

Mama tânărului ucis l-a învinuit pe Ion Cojocaru că acesta invocă motive neîntemeiate pentru a nu fi escortat la ședință. De pildă, la 18 decembrie curent, Cojocaru a refuzat să vină la proces din cauza că a fost Ziua națională a Poliției.

Tatăl victimei a comunicat pentru hn24.net că și Amir Rabi ar avea interes ca ședințele de judecată să fie amânate de la o zi la alta: „El vorbește limba română, dar a solicitat traducător. Din această cauză au fost amânate cinci ședințe de judecată”.

Cei doi inculpați pledează nevinovați. Avocații lor susțin că polițistul care a împușcat tânărul era în drept să aplice arma și se afla în exercițiul funcțiunii, iar businessmanul și-a apărat proprietatea.

Incidentul s-a întâmplat în noaptea de 21 iunie curent la piscina care aparține lui Amir Rabi. Trei tineri, în vârstă de 20 de ani, au venit la piscină în afara orelor de program şi fără permisiunea administrației centrului de agrement.

Amir Rabi spune că l-a rugat pe Ion Cojocaru să îl ajute să depisteze şi să îi pedepsească pe cei care intră pe teritoriul pensiunii în afara programului şi provoacă pagube.

Fără a fi depusă o sesizare oficială, cei doi au organizat o ambuscadă la piscină. Cojocaru avea asupra sa două arme – un pistol Makarov şi un Glock-17 PHC765. În consecință, unul dintre cei trei tineri care se scăldau în piscină a fost grav rănit și a decedat la spital. Victima este fiul unui fost angajat al Serviciului de Informații și Securitate, iar ceilalți doi tineri – fiul unui deputat și al șefului adjunct al poliției din Hâncești.

Dosarul a ajuns în Judecătoria Chișinău la solicitarea procurorului general, Eduard Harunjen.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter