main logo
34872

Isprava unui tânăr pe Aeroportul Chișinău care pretindea că e cetățean rus

Doi cetățeni din Federația Rusă și Ucraina au fost depistați cu documente false la controlul trecerii frontierei de stat.

Isprava unui tânăr pe Aeroportul Chișinău care pretindea că este rusFoto: border.gov.md

În fluxul de călători ai rutei Krasnodar-Chișinău, polițiștii de frontieră au observat un bărbat de 23 de ani, care deși s-a legitimat în baza pașaportului rusesc, nu cunoștea limba statului cărui pretindea că este și mai mult că greu și-a putut justifica vizită în Republica Moldova, transmite Știri.md

Astfel, tânărul a fost supus unui control suplimentar. Ca urmare, la acesta s-au depistat o carte de identitate și un permis de conducere, ambele ar fi eliberate de autoritățile române pe numele unei persoane străine. 

Totodată, la cercetarea minuțioasă a documentelor cu tehnica din dotare, s-a constatat prezența unor elemente de falsificare, însăși metoda de imprimare a datelor de identificare nu coincidea cu cea originală.

La fel, pe sensul de intrare în țară, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați au identificat un bărbat cu dublă cetățenie, a Ucrainei și României, care a prezentat la controlul de frontieră permisul de conducere falsificat. 

În declarații, cetățeanul de 48 de ani susține că a apelat la contrafacerea documentului, care ar fi emis de autoritățile ucrainene, doar din considerentul că avea nevoie urgentă de categoria ce i-ar permite conducerea unui camion. 

Trecerea frontierei i-a fost permisă doar în calitate de pasager, la volanul ansamblului de vehicule a urcat o altă persoană, ce însoțea cetățeanul documentat pentru uz de fals.

Toate actele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare. 

Polițiștii de frontieră continuă cercetările, iar persoanele riscă o amendă de până la 32.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării