main logo
567

ISM: Peste 200 de persoane au fost accidentate la locul de muncă

De la începutul anului curent și până la 1 august, în Republica Moldova au fost înregistrate 239 de cazuri de accidentare la locul de muncă. În urma acestora, au avut de suferit 245 de persoane.

ISM: Peste 200 de persoane au fost accidentate la locul de muncă

33 dintre acestea au decedat, potrivit datelor Inspectoratului de Stat al Muncii (ISM), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Conform sursei citate, inspectorii au cercetat 23 accidente mortale și alte 20 de accidente grave. Totodată,  comisiile întreprinderilor au cercetat 179 de cazuri de accidentare cu incapacitate temporară de muncă, în urma cărora au avut de suferit 184 persoane. La începutul lunii curente, se aflau în proces de cercetare 17 cazuri de accidentare.

De la 16 iunie curent, cercetarea accidentelor de muncă a devenit atribuție a autorităților competente în domeniul siguranței ocupaționale și se efectuează de către inspectorii de muncă cu atribuții în domeniul securității și sănătății în muncă din cadrul acestor autorități.

În altă ordine de idei, ISM a anunțat că, începând cu luna septembrie 2018, inspecțiile teritoriale de muncă, la solicitarea beneficiarilor, au întocmit peste 1.200 de registre de evidență a zilierilor. În registrele respective sunt vizate 13.079 persoane cu statut de zileri. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării