main logo
696

Inventa pretexte şantajând cu moartea. Individ periculos, reţinut

Organele speciale din Strășeni au documentat un grup criminal specializat în infracțiuni grave și deosebit de grave, membri căruia fac parte din organizația criminală ”Patron”, liderul căreia este autoritate criminală și care la moment îşi ispăşeşte pedeapsa în penitenciarul din România.

Șantaj și amenințare cu moartea. Membru al Patron, reținutŞantaj și amenințare cu moartea. Membru criminal Patron, reţinut. Foto: politia.md

Suspecții ar fi șantajat și estorcat  bani în sumă de la 2.500 lei până la 1.000 euro, de la mai multe persoane, sub diferite pretexte inventate, amenințându-i cu moartea.  

În urma investigațiilor efectuate, oamenii legii l-au reținut pe așa numitul ”Supraveghetor”, membru grupului infracțional, domiciliat în satul Sireți, raionul Strășeni, în vârstă de 50 de ani, anterior condamnat pe infracțiuni similare. La moment, acesta este arestat pe un termen de 30 de zile.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiliu și în automobil au fost ridicate droguri, muniții aflate în circuit ilicit, un pumnal ce aparține suspectului, precum și alte obiecte care prezintă interes pentru cauza penală cercetată.

Actualmente,  se întreprind  măsuri speciale de investigații și de urmărire penală în scopul dezmembrării grupului criminal organizat și acumularea probelor pertinente în privința complicilor.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Șantaj”. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile  riscă închisoare  de la 5 la 7 ani închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării