main logo
996

Intoxicație la liceu. ANSP: 128 de cazuri suspecte de diaree acută

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță primele rezultate ale anchetei epidemiologice cu privire la intoxicația în masă de la liceul Orizont din Capitală, filiala Ciocana.

Intoxicație la liceu. ANSP: 128 de cazuri suspecte de diaree acutăFoto: tvrmoldova.md

Potrivit ANSP, pentru moment sunt depistate 128 de cazuri suspecte cu semne clinice de boală diareică acută, inclusiv o parte cu semne clinice catarale, transmite Știri.md.

Vârsta persoanelor bolnave este între 9-35 de ani, iar simptomele clinice au fost: slăbiciune generală, cefalee, faringită, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaun lichid, dureri musculare și articulare. 

Pentru moment, persoanele bolnave sunt izolate și primesc tratament la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii și ambulatoriu sub supravegherea medicului de familie.

Totodată, specialiştii ANSP efectuează depistarea activă a bolnavilor cu semne clinice de boală diareică acută și supravegherea medicală a contacţilor. Astfel, au fost prelevate probele de la bolnavi, personalul blocului alimentar şi din obiectele mediului ambiant pentru investigații de laborator.

Cercetarea epidemiologică şi măsurile antiepidemice în focar continuă.

Știri.md amintește că în zilele de 11 și 12 septembrie curent, un număr de peste 100 de copii și profesori s-au adresat la serviciul medical al liceului

De asemenea, Procuratura anunță că s-a autosesizat și investighează două ipoteze pe marginea îmbolnăvirii în masă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării