main logo
1638

INP: Mașinile cu numere neutre trebuie să aibă abțibildul MD lipit

Fiecare șofer care circulă cu numere neutre pe teritoriul Republicii Moldova este obligat să aibă aplicat pe mașină semnul distinctiv al statului - MD.

INP: Mașinile cu numere neutre trebuie să aibă abțibildul MD lipitINP: Mașinile cu numere neutre, să aibă semnul distinctiv al statului

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, mijloacele de transport din stânga Nistrului și din Bender, care dispun certificate de înmatriculare permanente și plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre, sunt admise în traficul rutier internațional din 1 septembrie 2018, transmite Știri.md

Însă, de la intrarea în vigoare și până în prezent, au fost depistați în trafic peste 250 șoferi care nu aveau lipit semnul distinctiv al statului „MD”.

Astfel, ofițerii INP, aflându-se pe traseele naționale repartizează abțibilduri cu această inscripția șoferilor cu numere neutre de înmatriculare întâlniți pe teritoriul țării. 

De la data intrării în vigoare a folosirii numerelor neutre, conform legislației în vigoare, conducătorii auto care circulă pe teritoriul Republicii Moldova cu numere neutre și nu au semnul „MD” pe mașină, riscă amendă de la 150 până la 300 de lei, cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării