main logo
503

Incendiul de vegetație izbucnit la Strășeni, filmat de pompieri

Pompierii care au intervenit la lichidarea consecințelor incendiului izbucnit pe un câmp din raionul Strășeni au filmat operațiunea.

Incendiul de vegetație izbucnit la Strășeni, filmat de pompieriFoto: captură video

La fața locului au intervenit două autospeciale care au reușit în scurt timp să localizeze flăcările care au început să mistuie iarba uscată de pe câmp, transmite Știri.md.

Din imaginile postate de salvatori se observă că focul care a cuprins suprafața a ajuns și lângă copacii de pe margina drumului, iar vântul însoțit de un viscol ajută flăcările să se răspândească mai rapid pe teren.

În urma incendiului flăcările au nimicit aproximativ 40 hectare de vegetație uscată iar în urma incendiului nici o persoană nu a avut de suferit. 

Știri.md amintește că alte 6 hectare de vegetație uscată au ars ieri, 22 ianuarie, la Anenii Noi în urma unui incendiu. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 22-23 ianuarie în țară se prevăd intensificări ale vântului nord-estic în rafale de 15-20 m/s. 

În condiții de vânt pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare. 

Oamenii sunt rugați să evite nimicirea resturilor menajere, dar și vegetației uscate prin utilizarea focului deschis în preajma spațiilor forestiere și a celor de locuit pentru a evita incendiile de proporții, dar și pagube materiale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării