main logo
1170

Incendiu puternic de vegetație, filmat la Ungheni. Avertizarea pompierilor

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit în această noapte în raionul Ungheni.

Incendiu de vegetație, filmat la Ungheni. Avertizarea pompierilorFoto: dse.md

Pompierii au fost alertați la 23:20, iar potrivit datelor operative IGSU, arderea s-a produs în apropierea localității Blândești, raionul Ungheni, transmite Știri.md

La fața locului au intervenit trei echipaje de pompieri care au stabilit că flăcările au cuprins mai multe hectare de miriște uscată pe un câmp de porumb.

Pompierii au reușit prompt să localizeze focarele, astfel evitând răspândirea incendiului spre o pădure în apropierea câmpului afectat. Incendiul a fost lichidat către ora 04:51, iar focul a nimicit 100 ha de miriște uscată. 

Nimeni nu a avut de suferit. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Totodată, în contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de stat privind cod galben de vânt puternic, pentru perioada 13-14 noiembrie curent, IGSU atenționează populația despre respectarea normelor antiincendiare, în scopul evitării pericolului incendiilor de caracter natural.

Pentru prevenirea situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor în condiții de vânt și umiditate redusă. 

De asemenea, recomandă cetățenilor să nu aprindă frunzele, vegetația uscată, dar și resturile menajere în curți sau în preajma acestora pentru a evita declanșarea focarelor cu extindere către sectorul locativ. Mai mult, în păduri și parcuri este contraindicat aprinderea rugurilor și grătarelor, în scopul evitării focarelor forestiere.

Părinții sunt rugați să monitorizeze strict minorii pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv aprinderea vegetației uscate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării