1 august, 10:59
152
0
Incendiu la Cahul: Focul a nimicit 20 hectare de vegetație uscată
1 august, 10:59
152
0

Circa 20 de hectare de vegetație uscată a ars ieri într-o localitate din raionul Cahul.

Foto: dse.md

Incendiul a izbucnit ieri, 31 iulie, pe un lan din apropierea localității Câșlița-Prut în jurul orei 11:57, transmite Știri.md.

Pentru a stinge flăcările la fața locului au intervenit 18 persoane, dintre care pompieri, dar și reprezentanții autorităților publice locale, fiind utilizate 6 unități de tehnică.

Ca urmare, incendiul a fost localizat către ora 15:17 astfel evitând răspândirea focarului. 

În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat privind pericol excepțional de incendiu cu caracter natural prognozat pentru perioada 31 iulie – 06 august, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul incendiilor de vegetație. 

În condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt, aceste focare se pot transforma în incendii de proporții, afectând spații forestiere dar și animalele sălbatice. 

Pompierii îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare în special la utilizarea focului deschis. Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul, vegetația, dar și miriştea uscată în apropiere spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile şi extinderea acestora.  

Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9 intervenții ale echipelor de pompieri la lichidarea focarelor de ardere. În caz de situații de risc oamenii pot apela Serviciul 112.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter