22 mar, 2019 15:28
592
0
Încă un angajat al liceului Orizont, expulzat din Moldova, condamnat în Turcia
22 mar, 2019 15:28
592
0

Directorul financiar al rețelei de licee „Orizont”, Müjdat Çelebi, care a fost expulzat din Moldova în luna septembrie, a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Încă un angajat de la Orizont, expulzat din Moldova, condamnat în Turcia

Potrivit lui Hasan Barış, directorului LT „Orizont” filiala Durleşti, acesta este verdictul primei instanței, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Barış a mai menționat că acesta este considerat vinovat din simplul fapt că a acceptat să activeze în rețeaua de licee Orizont. Astfel, ei sunt acuzați că ar fi membri ai mișcării Gülen.

Müjdat Çelebi a venit în Moldova acum cinci ani, împreună cu familia. El, ca și majoritatea celor expulzați, a fost reținut la Chișinău. Çelebi a solicitat azil politic în Moldova. Çelebi este căsătorit, are trei copii – două fiice și un fiu. În prezent familia lui este în Canada.

Pe șase septembrie 2018, șapte persoane de origine turcă au fost expulzate din țară de către Serviciul de Securitate și Informații care a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. 

Ulterior, Președintele Parlamentului, în urma unor audieri, a declarat că expulzarea a avut loc în legătură cu niște dosare intentate în anii '90.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter