main logo
546

Încă două cazuri de gripă au fost înregistrate în Capitală

Încă două cazuri de gripă de tip AH1N1 au fost înregistrate în Capitală. Anunțul a fost făcut de către șeful interimar al Direcției asistență socială și sănătate, Carolina Olaru, în ședința săptămânală de astăzi a serviciilor Primăriei Capitalei.

Încă două cazuri de gripă au fost înregistrate în CapitalăÎncă două cazuri de gripă, înregistrate în Capitală

De la începutul sezonului rece, în Republica Moldova au fost înregistrate nouă cazuri de gripă, dintre care șase în Capitală și câte un caz la Bălți, Criuleni şi Călăraşi, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Potrivit datelor prezentate, până în prezent, peste 4.400 de persoane au fost vaccinate contra gripei.

Totodată, Carolina Olaru a anunțat că aproximativ 3.000 de persoane din Capitală au ajuns săptămâna trecută în instituțiile medico-sanitare publice cu infecții respiratorii acute. „Numărul acestora este în creștere față de acum două săptămâni. Cei mai afectați sunt copiii cu vârstele de până la 4 ani, la care au fost înregistrate 1.090 cazuri. Alte 873 de cazuri au fost atestate la copiii între 5 și 14 ani. Din numărul total de bolnavi, 108 au fost spitalizați”, a spus Olaru.

Tot săptămâna trecută, s-au înregistrat 285 de cazuri de maladii infecțioase și 17 cazuri de tuberculoză.

Pentru evitarea îmbolnăvirii cu gripă sau infecții respiratorii, epidemiologii recomandă cetăţenilor să nu recurgă la autotratament şi să se adreseze la medic la apariţia primelor simptome de boală. Să fie evitat contactul bolnavilor cu femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat şi obezitate.

De asemenea, medicii îndeamnă populaţia şi personalul medical să folosească măşti de protecţie când asistă și îngrijesc bolnavii. Printre recomandările medicilor se numără şi spălatul pe mâini cu apă şi săpun, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului, evitarea locurilor aglomerate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării