main logo
875

În Capitală au apărut sute de mesaje criptate pe înțelesul narcomanilor

Imaginația traficanților de droguri nu are margini. O reţea care distribuie stupefiante a găsit o metodă specială de a-şi atrage clienţi. Aceasta tipărea afişe cu mesaje criptate, pe înţelesul narcomanilor, pe care le lipea pe stâlpi sau în staţii.

În Capitală au apărut sute de mesaje criptate pe înțelesul narcomanilorÎn Capitală au apărut sute de mesaje criptate, pe întelesul narcomanilor.

Este vorba de denumiri codate ale drogurilor, aparent inofensive, precum "mărci", "bomboane" și "viteză". Şiretlicul a fost observat de angajaţii unei tipografii, care au avut suspiciuni în privinţa acestor texte, scrie publika.md.

Asta după ce acolo a venit un tânăr, care insista ca un astfel de anunţ să fie tipărit în 50 de exemplare.

"De unde să știu ce înseamnă bomboane. Eu pe zi am o mulțime de clienți, bomboane înseamnă bomboane. Eu nici nu le citesc".

În realitate, în anunț este vorba despre substanțe narcotice sintetice. Acesta conținea un număr de telefon și un site, unde puteau fi procurate stupefiantele.

Acum, poliţia încearcă să-l identifice pe tânărul respectiv şi îi îndeamnă pe cei care l-au recunoscut să sune la 902. El riscă până la 15 ani de închisoare.

"Aceste droguri sintetice sunt foarte agresive, afectează sistemul nervos și distrug personalitatea omului. Unica șansă de a salva viața celor care consumă astfel de narcotice o perioadă îndelungată riscă să moară", a spus reprezentantul Asociaţiei "Iniţiativa Pozitivă", Constantin Cearanovschi.

În primele două luni ale acestui an, autorităţile au confiscat în jur 2,5 kilograme de droguri sintetice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării