main logo
516

Implanturi și proteze dentare de 6 milioane de lei introduse prin contrabandă în R. Moldova

Contrabandă cu implanturi și articole pentru proteze dentare în Moldova, în proporții deosebit de mari. Activitatea grupării criminale a fost documentată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații.

Implanturi și proteze dentare introduse prin contrabandă în R. MoldovaImplanturi și proteze dentare introduse prin contrabandă în R. Moldova

Potrivit rezultatelor acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că pe parcursul anilor 2017-2018, nefiind înregistrați în calitate de importatori oficiali, membrii grupării au introdus articolele dentare prin eludare de la controlul vamal, precum și declararea neautentică prin indicarea eronată a valorii mărfii în facturi.

Marfa procurată în Israel, China Italia și Coreea de Sud urma să fie comercializată clinicilor stomatologice private cu un preț mai redus decât cel de piață.

În rezultatul a 19 percheziții efectuate de către Procurorii PCCOCS și ofițerii INI, la diferite locații utilizate de făptuitori au fost depistate și ridicate peste 4.000 de implanturi și articole pentru proteze dentare în sumă de peste 6.000.000 de lei, bani în valută națională și străină în valoare totală de circa 1.151.000 lei.

Totodată, procurorii PCCOCS au reținut 6 membri ai grupării criminale originari din Moldova, care își recunosc vina și colaborează cu organul de urmărire penală.

Vinovații riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării