415
0
IGSU: Zeci de culturi agricole distruse și case inundate în urma ploilor
415
0

În urma ploilor torenţiale înregistrate pe 18 mai au fost prejudiciate mai multe culturi agricole din localităţile ţării, iar în unele gospodării, oamenii au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a pompa apa.

IGSU: Zeci de culturi agricole distruse și case inundate în urma ploilor

Potrivit IGSU, în localităţile Donici şi Camenca din raionul Orhei, precipitaţiile au deteriorat 0,1 km de drum local şi au fost înnămolite gradinele a circa 60 de gospodării particulare, transmite Știri.md

Prejudicii au fost înregistrate şi în raionul Donduşeni. În localitatea Arioneşti de pe acoperişul a două depozite cerealiere au fost smulse şi deteriorate 395 de foi de ardezie, iar barajele a patru bazine acvatice au fost avariate.  

În satul Donduşeni precipitaţiile au afectat circa 120 ha de porumb, iar în localitatea Parcova au fost afectate barajele de protecţie a două bazine acvatice.

Ploaia a făcut prejudicii şi în localităţile Târnova şi Elizavetovca, unde au fost prejudiciate 10 ha de semănături şi 20 ha de porumb.

În raionul Sângerei precipitaţiile torenţiale au distrus circa 100 ha de semănături, iar prejudiciile urmează a fi estimate.

Totuși, cele mai afectate localităţi au fost înregistrate în nordul ţării, unde salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din beciuri şi subsoluri.

Citește și
article image
Competiție la Ghidighici: Salvatorii participă la turneul...
0
130
article image
Ploaie cu grindină, surprinsă în raionul Glodeni
0
330
article image
Cod galben de furtuni: Ploaie puternică, filmată la Strășeni
0
3974
article image
Un nou post de pompieri voluntari, inaugurat în raionul...
0
153