main logo
560

IGSU: Peste 60 de incendii de vegetație s-au produs în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit la lichidarea a 62 focare de vegetație uscată, care au distrus circa 236 hectare.

IGSU: Peste 60 incendii de vegetație s-au produs în ultimele 24 de oreFoto: dse.md

Potrivit IGSU, pompierii au fost solicitați pentru a stinge vegetația uscată în raioanele Strășeni, Ungheni, Călărași, Telenești, Ialoveni, Anenii Noi, Orhei, Cahul, dar și Cantemir, transmite Știri.md.

Astfel, în raionul Telenești salvatorii au intervenit în satul Budău, unde focul a afectat 20 ha de vegetație. 

Totodată se raportează despre intervențiile angajaților IGSU în preajma municipiului Chișinău. Aici în seara zilei de ieri, 22 ianuarie, flăcările au nimicit 40 ha în raionul Strășeni, 10 ha de iarbă uscată în orașul Codru, dar și 0,8 ha în localitatea Sângera.

Conform datelor IGSU, în total pe parcursul zilei de ieri la stingerea incendiilor сu caracter natural au fost antrenate peste 65 echipaje de intervenție. În urma incendiilor nu au fost raportate victime. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 22-23 ianuarie în țară se prevăd intensificări ale vântului nord-estic în rafale de 15-20 m/s. 

În condiții de vânt pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare. 

Oamenii sunt rugați să evite nimicirea resturilor menajere, dar și vegetației uscate prin utilizarea focului deschis în preajma spațiilor forestiere și a celor de locuit pentru a evita incendiile de proporții, dar și pagube materiale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării