main logo
1029

IGSU: Foi de ardezie smulse și drumuri înnămolite de furtună

Peste 100 de foi de ardezie au fost smulse iar mai multe porțiuni de drum local au fost inundate în urma ploilor abundente înregistrate pe teritoriul țării pe data de 24 mai

IGSU: Foi de ardezie smulse și drumuri înnămolite de furtună

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ploaia puternică și rafalele de vânt au smuls circa 100 foi de ardezie de pe acoperișul a trei case de locuit din localitatea Unțești, raionul Ungheni, iar în satul Rădenii Vechi precipitațiile au distrus circa 0,3 km de drum local, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

La Cahul ploaia a compromis suprafețe de culturi agricole în localitățile Giurgiulești și Câșlița Prut, iar în Slobozia Mare au fost inundate porțiuni de drum local. 

Precipitații abundente au fost înregistrate și în localități din raioanele Leova, Rezina, Orhei, Strășeni și UTA Găgăuzia. 

În localitățile Cotovscoie, Etulia și Cișmichioi din Găgăuzia precipitațiile au deteriorat porțiuni de drum local și au afectat culturi agricole. În satul Cișmichioi, conform informației parvenite au fost afectate circa 24 ha de vii și 23 ha de livezi de cireș și prun.

Comisiile teritoriale pentru situații excepționale lucrează pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

FOTO. Ploile abundente din weekend au distrus sute de hectare de culturi agricole şi au deteriorat drumuri locale

Картинки по запросу foi de ardezie au fost smulse

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării