main logo
858

Iarna în Moldova: Peste 370 de militari, gata să intervină la deszăpezire

373 de militari, cu 24 de mijloace speciale, sunt pregătiţi să acţioneze, la necesitate, pentru deblocarea şi deszăpezirea localităţilor şi drumurilor naţionale.

Iarna în Moldova: Peste 370 militari, gata să intervină la deszăpezireIarna în Moldova: Peste 370 de militari, gata să intervină la deszăpezire

Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării, transmite Știri.md

Totodată, pe parcursul ultimelor 24 de ore, aproximativ 130 de militari ai Armatei Naţionale, cu 19 mijloace tehnice, au acţionat în pentru ajutorarea populaţiei şi înlăturarea consecinţelor căderilor de zăpadă.

Potrivit şefului Grupului Operativ al Armatei Naţionale, colonel Dumitru Sîli, efectivul de militari în termen şi prin contract a fost implicat în 49 de misiuni în zona de centru a ţării, pentru deblocarea unităţilor de transport pe traseele naţionale, în municipiul Chişinău şi în localităţile raioanelor Hînceşti, Ialoveni şi Străşeni.

Soldaţii şi sergenţii din brigada „Ştefan cel Mare”, Batalionul de Gardă, Batalionul 22 de menţinere a păcii, Batalionul de Geniu, precum şi de la Baza de Mentenanţă, au acţionat, în această perioadă, cu 5 camioane, 7 maşini de tip HMMWV, 2 autoturisme şi o ambulanţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării