main logo
507

Hoții de ulei din transformatoarele electrice au lăsat pe întuneric un sat întreg

Locuitorii satului Balabanu din raionul Taraclia au rămas sâmbătă, 3 martie, fără energie electrică în urma furtului uleiului de transformator, de către persoane neidentificate deocamdată, fapt ce a cauzat defectarea acestuia.

Hoții au lăsat pe întuneric un sat întreg din raionul TaracliaHoții de ulei din transformatoarele electrice au lăsat pe întuneric un sat întreg.

Pentru restabilirea furnizării energiei electrice a fost înlocuit transformatorul distrus de hoţi. 

Într-un comunicat parvenit de la Î.C.S. Red Union Fenosa S.A. se mai menționează că, cu o zi înainte, pe 2 martie, o infracţiune similară a avut loc în satul Moscovei din raionul Cahul, unde în timpul efectuării verificării inopinate a instalaţiei electrice s-a constat furtul uleiului dintr-un transformator ce alimentează cu energie această localitate. În ambele cazuri au fost efectuate procedurile de documentare  a infracţiunii de către reprezentanţii organelor de poliţie la faţa locului şi de iniţiere a acţiunilor de identificare a făptașilor, pentru atragerea acestora la răspundere conform legii.

De notat, că anterior, pe 17 ianuarie, curent, în satul Moscovei a mai fost furat uleiul din două transformatoare. În rezultat instalaţiile au intrat într-un regim avariat de funcţionare, creându-se  riscul ca localitatea să rămână fără energie electrică. Situaţia dată a fost constatată de personalul Î.C.S. Red Union Fenosa S.A. în urma efectuării unui control operativ pentru verificarea stării tehnice a instalaţiilor. Pe cazul dat, compania a depus o crere la Inspectoratul de poliție din raionul Cahul,  pentru investigarea cazului de furt.

De menționat că în timpul  acestor intervenţii ilegale în instalaţiile electrice comise pe parcursul nopţii făptaşii s-au expus riscului de electrocutare şi au extins acest risc şi asupra altor persoane, iar consumatorii din localităţile vizate puteau rămâne cu aparatele electrocasnice deteriorate în cazul producerii unor şocuri de tensiune sau scurtcircuite, fiind posibile chiar şi incendii.

Administraţia Î.C.S. Red Union Fenosa S.A. reiterează că va întreprinde în comun cu administraţia publică locală şi organele de drept toate măsurile necesare pentru identificarea şi atragerea la răspundere nu doar a făptaşilor, dar şi a posibililor beneficiari ai bunurilor materiale furate şi că va insista pe aplicarea pedepsei maxime prevăzute de legislaţie în raport cu cei care au atentat prin faptele lor la securitatea materială, electrică şi anti-incendiară a populaţiei şi au adus prejudicii prestatorului de servicii.

Orice informaţii relevante, care pot contribui la descoperirea infractorilor şi demonstrarea furtului pot fi transmise prin intermediul serviciului telefonic de 24 de ore cu numărul 022-43-11-11 sau la adresa de e-mail corupt@ufmoldova.comşi 24@ufmoldova.com  sau la telefoanele de contact ale Inspectoratelor teritoriale de poliție (902).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării