main logo
279

Hong Kong: Noi ciocniri, după interzicerea purtării măştilor la manifestaţii

Protestatari au aprins focuri, au construit baricade şi au spart vitrine în mai multe locaţii din Hong Kong, vineri seară, după ce şefa executivului local Carrie Lam a anunţat interzicerea purtării măştilor în timpul manifestaţiilor, informează agenția DPA.

Hong Kong: Noi ciocniri, după interzicerea măştilor la manifestaţii

Staţii de metrou au fost vandalizate în mai multe cartiere, cu ferestrele camerelor de control sparte şi apă pulverizată în interior, trnasmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

În cartierul comercial de lux Causeway Bay, un grup care a dat foc intrării în staţie a format apoi un lanţ uman pentru a bloca pompierii să ajungă la incendiu.

Gaze lacrimogene au fost trase în mai multe locuri, iar poliţia a avertizat că gloanţe neletale vor fi trase dacă mulţimea nu se va dispersa.

Separat, activistul Lester Shum a depus o cerere pentru revizuirea judiciară a interdicţiei purtării măştilor, în încercarea de a bloca implementarea ei la miezul nopţii. El a spus că cererea sa va fi revizuită de Înalta Curte mai târziu în cursul zilei de vineri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării