main logo
543

Havuzurile Hotelului Național, transformate din nou în gunoiște

După ce la începutul lunii august havuzurile din preajma fostului Hotel Național au fost salubrizate, aici continuă să apară din nou deșeuri.

Havuzurile Hotelului Național, transformate din nou în gunoișteFoto: Știri.md

Din imaginile surprinse se observă că havuzurile au devenit o groapă de gunoi în care trecătorii aruncă sticle, PET-uri și alte resturi menajere.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Natalia Stati a declarat că poliția documentează cazul în baza art.181, Cod contravențional și se remite pentru examinare la comisia administrativă din cadrul preturilor de sector.

Potrivit legii, persoanele care fac mizerie în locuri publice riscă amendă de la 900 de lei la 1.800 de lei sau pentru persoanele juridice de la 3.000 până la 9.000 de lei. 

Havuzurile din Chișinău au fost construite în anii '60 – '70, având drept scop răcirea aerului în perioada de caniculă. Cândva, acestea erau considerate drept „cartea de vizită” a orașului, la fel ca parcurile și clădirile din piatră albă.

Știri.md amintește că havuzurile nefuncționale din preajma Hotelului Național au fost salubrizate cu implicarea persoanelor sancționate cu muncă neremunerată în folosul comunității.

Chiar dacă havuzurile nu sunt proprietate publică, lucrările și le-a asumat Pretura sectorului Centru.

Primarul interimar de atunci, Ruslan Codreanu, a dispus antrenarea serviciilor municipale de specialitate pentru a curăța havuzurile. Dar oamenii au continuat să arunce resturi în zonă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării