main logo
787

Grup de moldoveni, prinși cu 52.460 de țigări la vamă cu România

Cinci moldoveni au fost prinși la vama cu România și reținuți după ce poliţiştii români au descoperit la aceștia mai multă marfă de contrabandă în valoare de 1.359.100 lei românești.

Grup de moldoveni, prinși cu 52.460 de țigări la vamă cu România

Potrivit datelor, 3 dintre moldoveni deja au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, iar față de ceilalți a fost luată măsura arestului la domiciliu de către instanța de judecată, transmite Știri.md.

Potrivit datelor, moldovenii cu cetăţenie română transportau aproximativ 52.460 de pachete cu ţigări de diferite mărci, 1.230 kg de esenţe aromatice pentru narghilea şi 74 litri de băuturi alcoolice.

Ulterior, polițiștii au mai găsit alte 8.350 pachete de ţigări de contrabandă.

„Cu ocazia continuării cercetărilor, polițiștii de frontieră au mai identificat în localitatea de frontieră Râșești o altă remorcă parcată, asupra căreia exista suspiciunea că ar fi depozitate ţigări de contrabandă. În data de 1 iunie a.c., remorca în cauză, proprietatea lui M.T., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, a fost percheziţionată, iar colegii noştri au descoperit, ambalate în colete şi în sacoşe de rafie, 8.350 pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor descoperite, în valoare totală de 167.000 lei românești, precum şi indisponibilizarea la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, a remorcii, în valoare de 7.350 lei românești”, se mai spune în comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării