main logo
601

Gropi interminabile și băltoace pe strada Industrială din Chișinău. Cine e vinovat

Strada Industrială din Capitală se află într-o stare deplorabilă. Fiind afectată frecvent de scurgeri de apă de la apeductul defect, gropile și băltoacele nu seacă aproape niciodată pe unele porțiuni de drum.

Gropi interminabile și băltoace pe strada Industrială. Cine e vinovatFoto: unimedia.md

Un cititor fidel al redacției Unimedia a expediat mai multe imagini care arată dezastrul de pe drumul ce leagă sectoarele Ciocana și Botanica, transmite Știri.md.

Din fotografii se văd numeroase băltoace, asfaltul care pare să fi rămas doar pe alocuri și multiple urme de „cârpeli” efectuate de drumari de-a lungul timpului.

Cititorul dă vina pe rețeaua de apeduct a întreprinderii Apă-Canal, „ce provoacă scurgeri de apă care mai apoi îngheață și distruge complet drumul”.

Acesta a scris într-o postare pe rețelele de socializare că „de 10 ani în același loc, aceeași perioadă a anului, același drum (str. Industrială) este distrus din ce în ce mai tare și mai ales apa care pătrunde în interior, care mai apoi după ce îngheață, se dilată și ne dăruie de fiecare dată vizite regulate la meșteri auto!”

Solicitat de Unimedia, șeful Departamentului Dispecerat al Întreprinderii Apă-Canal, Vitalie Ponomarenco, a declarat că țevile de apeduct de pe strada Industrială sunt gestionate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, totuși, există deja o decizie de înlocuire în mod de urgență a unei porțiuni de 200 de metri de apeduct de pe strada cu pricina.

„Decizia a fost luată, materialele sunt cumpărate. În decurs de maximum o lună, lucrările vor fi încheiate”, ne-a spus Ponomarenco, care a recunoscut că această problemă persistă de ani de zile, iar Apă-Canal suportă pierderi foarte mari de apă. El a spus că în trecut, Î.S. Apă-Canal a dus negocieri cu Ministerului Agriculturii pentru a prelua în gestiune rețelele de apeduct, însă fără succes.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării