main logo
5170

Ghinion la vamă pentru șoferul unui BMW cu numere de Lituania

Un permis de conducere fals și un automobil scos din circulație au fost depistate la controlul de frontieră.

Ghinion la vamă pentru șoferul unui BMW cu numere de LituaniaGhinion la vamă pentru șoferul unui BMW cu numere lituanene

Pe 22 aprilie, pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat un BMW, înmatriculat în Lituania, la volanul căruia se afla un moldovean de 19 ani, transmite Știri.md

În cadrul procesării datelor din documentele prezentate pentru autoturism s-a constatat că acesta nu mai era la evidență și nici înregistrat în modul stabilit de legislația în vigoare a țării de origine.

La cele depistate, tânărul a declarat că în luna decembrie a anului trecut a procurat mașina în orașul Drochia și a fost asigurat de proprietari despre legalitatea acestuia pe teritoriul Republicii Moldova.

Până la elucidarea circumstanțelor pe caz, automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Lipcani, iar persoana riscă o amendă de până la 600 de lei. 

Tot în aceiași zi, un conațional de 58 de ani a fost identificat în punctul de trecere Sculeni cu permisul de conducere falsificat. Documentul ar fi fost perfectat în Spania.

Fiind audiat, șoferul a spus că acum câțiva ani, prin intermediul unor persoane necunoscute și contra sumei de 30 de euro a obținut permisul de conducere spaniol. Pentru a fi autorizată intrarea în țară a mijlocului de transport, bărbatul a continuat călătoria ca simplu pasager, iar la volan a urcat feciorul acestuia. 

Permisul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării