main logo
38317

Gest emoționant: Un cuplu din Chișinău vrea să adopte 6 frați rămași orfani

Un cuplu din Chișinău vrea să adopte 6 frați rămași orfani după ce tată lor a fost ucis în bătaie, iar mama a murit la nici două luni de la moartea soțului.

Emoționant: Un cuplu din Chișinău vrea să adopte 6 frați rămași orfani

Povestea tragică a acestei familii i-a emoționat pe soții Svetlana și Radu Răilean care au decis să ia cei 6 copii în familia lor, transmite Știri.md.

Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii Vorbește Moldova.

"Vrem să le oferim o familie. Să le fim tată și mamă. Ne-a fost jale de ei când am auzit că au rămas fără mamă și fără tată. Au trăit greu chiar și când le-au fost părinții vii. Sunt și eu dintr-o familie săracă și știu ce înseamnă să nu ai ce mânca și cu ce te îmbrăca și de aceea vrem să-i ajutăm", a mărturisit Svetlana.

Radu a menționat că decizia a fost luată repede, fără a avea dubii.

"Eu tot sunt dintr-o familie cu 7 copii. Sunt de la țară și știu ce înseamnă greutățile vieții. Vrem să-i adoptăm, însă procedura este mai de lungă durată, mai întâi îi vom putea lua sub tutelă", a mărturisit bărbatul.

Cuplul susține că deja s-a văzut de două ori cu cei 6 frați, iar copiii sunt de acord ca aceștia să le devină tată și mamă.

"De la început nu prea vorbeau. Am vorbit cu fetița mai mare și cu cea de 14 ani și ne-au spus că nu vor la azil, acolo unde se află acum. Mi-au zis că vor să meargă într-o familie și că vor să aibă și ei părinți", a mai spus Svetlana.

Soții Răilean sunt originari din Ștefan Vodă. Aceștia au împreună 3 copii. Timp de 5 ani bărbatul a lucrat pe șantierele de construcție din Anglia, iar când s-a întors în R. Moldova a întemeiat două afaceri împreună cu fratele său.

Știri.md amintește că cei 6 frați au rămas orfani după ce tatăl lor a fost ucis în bătaie de 4 indivizi. După ce și-au pierdut tatăl, cei 6 copii din Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, și-au pierdut și mama în luna noiembrie 2020.

Menționăm că cea mai mare copilă a soților decedați are 16 ani, iar mezina doar 2 anișori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării