30 iunie, 15:52
13 818
11
Gațcan, filmat cum e amenințat și presat de PSRM să renunțe la mandat
30 iunie, 15:52
13 818
11

După ce deputatul Ștefan Gațcan a anunțat că pleacă din PSRM, acesta a avut parte de surprize mai puțin plăcute din partea foștilor colegi de partid.

Colaj: știri.md

Azi dimineața, în timp ce se deplasa spre centrul medical privat pe care l-a fondat, Gațcan a fost intimidat și oprit abuziv de unii participanți în trafic, aflați într-o mașină de model BMW X6, transmite Știri.md.

După ce automobilul la volanul căruia se afla deputatul Gațcan a fost tras pe dreapta, în mașina acestuia a urcat o persoană în civil, cu care au avut loc discuții neamicale.

Ulterior, la locul incidentului, au venit deputații PSRM, Corneliu Furculiță și Vlad Batrîncea, care au urcat în automobilul fostului coleg, l-au intimidat și amenințat inclusiv cu răfuiala fizică și l-au presat să-și depună mandatul.

În context, liderul Grupului Pro Moldova condamnă aceste acțiuni și spune că lupta politică nu presupune intimidare și amenințări.

„Astăzi, au fost deja câteva incidente. Astăzi, venim cu un avertisment! Mă adresez celor care au trecut liniile roșii din instituțiile de forță și drept – respectați legea! Noi nu vom tolera asemenea situații. Dacă se repetă vom fi foarte vocali și hotărâți. În Republica Moldova trebuie să domine legea”, a precizat Andrian Candu.

„Anii 90 au trecut, nu se vor mai repeta, avem probe suficiente pentru a acționa hotărât în instanță împotriva acestor abuzuri”, a menționat Vlad Cebotari.

Știri.md amintește că deputatul Ștefan Gațcan a părăsit PSRM și a aderat la Pro Moldova.

Ulterior PSRM a venit cu o reacție prin care a spus că condamnă prostituția politică și declară război deputaților corupți.

Și Mihai Popșoi a publicat un colaj video după plecarea lui Gațcan și a menționat că socialiștii singuri și-au săpat groapa.

Menționăm că și Organizația teritorială Hâncești a PSRM cere depunerea mandatului de parlamentar a acestuia.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter